fbpixel

Govor je moja strast

Kot učiteljica sem si nabrala bogate izkušnje s poučevanjem tako na osnovni šoli kot na srednji poklicni šoli in na gimnaziji, ob tem pa izvedla tudi ogromno predavanj na različnih seminarjih, delavnicah in tečajih. Svoja znanja, izkušnje in nasvete z veseljem delim tudi z vami.

Predavanje za strokovne delavce izobraževalnih ustanov

"Kako postati (še bolj) sr(e)čni voditelj razreda/skupine?"

V 90-ih minutah predstavim ključne vsebine iz prakse, opolnomočim poslušalce z orodji, tehnikami in metodami, ki jih lahko že naslednji delovni dan uporabijo pri svojem delu in še isti večer v svojem domu.

Skozi resnične življenjske primere osvetlimo in ozavestimo vzorce vedenja, prepričanja in predsodke, ki nam preprečujejo večje preboje na različnih področjih v življenju.

Razdelali bomo načine, kako se lahko osvobodimo avtomatiziranih neozaveščenih reakcij ter začnemo živeti svobodneje, bolj lahkotno in kreativno, iz prostora izbire.

Predavanje + delavnica za strokovne delavce izobraževalnih ustanov

Po 90 minutnem predavanju v 45 minutah izvedemo še delavnico, kjer se na praktični način naučimo nekaj novih tehnik, ki jih je možno nemudoma začeti uporabljati tako v razredu kot doma.

Z njimi nismo več žrtve avtomatiziranih vzorcev, ampak postanemo osvobojeni zavestni kreatorji svojega odziva in življenja.  Vso novo znanje iz predavanja še bolj razširimo, utrdimo in dodelamo.

Predavanje za podjetja

"Lahkotnost bivanja in kreiranja"

V interaktivnem predavanju in praktični delavnici usvojimo preverjene in učinkovite tehnike, metode in orodja, s katerimi udeleženci bistveno izboljšajo v prvi vrsti stik s seboj in s svojim notranjim prostorom miru, stabilnosti, kreativnosti in posledično postanejo veliko bolj strpni, učinkoviti in pristni tudi v odnosih z drugimi ljudmi (sodelavci, strankami, vodstvom, lastna družina in prijatelji).

Na vse izzive zmorejo pogledati širše, z radovednostjo in zavedanjem, da vsaka težava nosi s seboj tudi svojo rešitev. Rešitev, ki jim je nedosegljiva, dokler ravnajo iz strahu, predsodkov, prepričanj, avtomatskih vzorcev vedenja, ki jim ne kreirajo dobrih rezultatov.

Z novim znanjem presežejo vse to in začnejo (še bolj) ravnati v najvišje skupno dobro vseh vpletenih. Skozi osebno notranjo osvoboditev zaposlenih posameznikov podjetje raste in dosega večje in večje preboje.

Predavanje za starše

"Kako postati (še bolj) sr(e)čni voditelj družine?"

v 45-ih minutah predstavim orodja, ki omogočijo bolj uspešno povezovanje s svojim otrokom ter sodelovanje s šolo in poslušalce opolnomočim z uporabnimi tehnikami in metodami, ki jih lahko usvoji in začne uporabljati vsakdo.

Udeleženci celo pravijo, da so ta predavanja transformativna: četudi zavestno niso zares uporabljali orodij, pa so jim določeni uvidi tako odprli oči, da po tistem niso več vzgajali s silo, prisilo in iz strahu ter stresa, ampak so začeli delovati bolj iz srca, povezovalno, uspešno.

Tako opolnomočeni starši na veliko bolj radosten in kreativen način zmoremo z življenjskimi izzivi, tkemo bolj pristne odnose in učinkoviteje komuniciramo.

Delavnice za učence in dijake

"Kako si ustvariti fajn lajf?"

V 45 minutni delavnici se naučijo nekaj trikov, tehnik in metod, s katerimi bolj učinkovito in uspešno zmorejo s svojimi (včasih obremenjujočimi) mislimi in občutki. Naučijo se ustvariti svojo vizijo, ki postane njihovo gorivo, spoznajo najpomembnejše podjetniške veščine in navade uspešnih ljudi.

Tako postanejo svoj največji podpornik, prijatelj ter spodbudnik in si ustvarijo zadovoljstva polno življenje. Obdelamo tudi metode za uspešnejše učenje, poiščemo in utrdimo razloge zakaj uspešno zaključiti šolanje, doseči svoje cilje ter kako si ustvariti zares uspešno in srečno prihodnost.

Na svoje starše in učitelje mladi po delavnici pogledajo z drugimi očmi in jih spustijo bližje, nase pa z večjo samozavestjo in s sprejemanjem (kar jim da veliko svežega zagona).

Moja dosedanja sodelovanja

Tukaj je le nekaj zadovoljnih ustanov, šol in podjetij s katerimi sem že sodelovala:

Moji pretekli nastopi

Poglejte in prisluhnite le nekaterim pogovorom in nastopom, ki sem jih opravila v preteklosti.

TEDx Ljubljana

6. 12. 2020

“Komunikacija je ena glavnih niti v našem življenju in pomembno je, da ji posvetimo pozornost, ki si jo zasluži.”

Kako komuniciramo sami s seboj in med seboj in kaj se lahko o tej temi naučimo tudi od svojih otrok? Na predavanju sem predstavila življenjsko pomembne vidike komunikacije in pokazala, kako je konflikt izbira.

Video si lahko ogledate tukaj.

Podkast | Večer

19. 11. 2020

“Ko pomagaš drugemu, pomagaš sebi.”

Pogovor o moči srčnosti. Kako sami ustvarjamo svojo realnost? Če želimo, da je le-ta svetla in radostna, je pomembno, da znamo prilagoditi svoj pogled na življenje in izstopati iz vloge žrtve. Kako?

Pogovoru lahko prisluhnete tukaj.

Podkast | Radio Ognjišče

29. 02. 2020

“Otrok, ki potrebuje največ ljubezni, to kaže na najbolj nemogoče načine.”

Sitni, nerazpoloženi, nagajivi otroci, ki zavračajo vsak poskus naše pomoči, so v največji stiski. Njihova pa povzroča stisko tudi v nas. Ob njihovi tesnobi raste tudi naša in tako tudi zaradi naše nemoči le še kričimo drug na drugega. Žal večina ni opremljena, da bi to znali prekiniti. Če pa smo trdni in razumemo ozadje otrokove stiske, lahko začarani krog prekinemo.

Pogovoru lahko prisluhnete tukaj.

Scroll to Top